Tilat

Savonian koneistus- ja hitsausalan palvelut toimivat kahdessa eri osoitteessa Kuopiossa. Opistotiellä on 260m2 hallitila, johon on sijoitettu laserhitsausasema, plasmaleikkauskone ja särmäyspuristin. Lisäksi on erillinen tila käsihitsaukseen. Hallitilassa olevassa hyllyssä on varastossa pieniä määriä erilaisia teräslevyä paksuudeltaan 2mm-25mm. Opistotien koneistuslaboratorioon on sijoitettu manuaaali- ja CNC-työstökoneet. Presidentinkadulla olevassa Sakky:n hallissa ovat tasolaserleikkauskone ja hitsausrobottiasema.

Hitsauslaboratorio

Hitsavonian hitsauslaboratoriossa on monipuolinen konekanta robotisoidusta laserhitsauksesta käsihitsaukseen. Lasiseinäisen Opistontien laboratoriohallin löydät Kuopiohallin ja Opistotien kampuksen päärakennuksen välistä.

Koneistuslaboratorio

Opistotien koneistuslaboratoriossa sijaitsevat CNC- työstökoneet sekä useita erilaisia manuaalityöstökoneita. Siellä pystytään tekemään vaativiakin koneistuksia yritysten tarpeiseen. Koneistuslaboratoriosta löytyy myös jonkin verran teräs ja alumiini tankomateriaalia.